snowboard-kopen

Veiligheid voorop

Een snowboard kopen is niet zomaar iets. Je moet rekening houden met bepaalde factoren. Denk aan je niveau snowboarden. Als je een beginner bent kun je beter geen professioneel snowboard aanschaffen. Dat kan voor jezelf en anderen gevaarlijk. Jij hebt het snowboard dan misschien niet goed onder controle en daardoor veroorzaak je gevaarlijke situaties op de piste. Je kan het board niet goed onder controle houden en je gaat gevaarlijk slingeren of vallen. Je kan jezelf en anderen zo pijn doen. Je kunt beter een te makkelijk snowboard kopen dan een te moeilijk snowboard. Dat is veiliger voor jezelf en anderen!

De juiste schoenen

Bij snowboard schoenen moet je goed opletten dat ze goed zitten. Je hebt namelijk een binnen en buiten schoen en die moeten allebei goed aansluiten op je voet. Het zou namelijk vervelend zijn als je schoen niet goed zit en je daardoor blaren krijgt of pijn. De schoenen moeten comfortabel zitten en waterdicht zijn. Ze moeten een hoop sneeuw tegen kunnen houden. Je hiel moet achter in de schoen zitten. Je gebruikt veel je hielen en de achterkant van je voet met snowboarden. Dat moet dus zeker goed zitten. Daar stuur je het board ook mee. Denk er ook aan om dikke sokken mee te nemen als je gaat passen. Die heb je namelijk nodig als je op wintersport gaat.

Goede kleding

Het kan in de bergen erg koud zijn helemaal als het sneeuwt en hard waait. Als je bezig bent krijg je het waarschijnlijk wel warmer, maar toch wordt het aangeraden om wat extra laagjes aan te trekken. Het houdt je spieren goed warm. Je kan namelijk warmer worden als je bezig bent, toch zijn er vaak momenten waar je moet wachten en dan koelen je spieren snel af. Het is dan beter voor je spieren om warm gekleed te zijn. Zo blijven je spieren een beetje op temperatuur en krijg je zo ook geen vervelende blessures. Een warme jas is dus wel op zijn plaats.