De mooiste routes voor je fietsvakantie

Nederland, fietsland, die uitspraak kennen we allemaal. Alleen Nederland op de fiets verkennen doet bijna niemand. De meeste mensen die fietsen komen niet verder dan de weg van en naar hun werk, school, vrienden of sportvereniging. Dat is een gemiste kans, want een fietsvakantie is een ideale manier om het land beter te ontdekken en om zelf actief bezig te zijn. Geen fiets is geen smoes. Je kunt namelijk snel en eenvoudig een fiets kopen bij deze fietsenwinkel Kampen of bij deze fietsenzaak IJsselmuiden. Je kan tegenwoordig zelfs een fiets huren voor je vakantie. Wil je weten welke routes het mooiste zijn om te fietsen? Lees dan snel verder!

Woudenberg

Een van de mooiste routes gaat door de bossen van Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. De tocht begint en eindigt in Woudenberg. Tijdens de tocht fiets je langs de vele landgoederen, kastelen en de meest uitgestrekte velden. Je ontdekt de Nederlandse natuur en komt langs de meest stijlvolle buitenplaatsen. Tijd voor een pitstop? Neem plaats op een van de vele terrassen van de vele pittoreske dorpen waar je doorheen zult fietsen. Ook de historicus kan bij deze route zijn of haar hart ophalen. Je fietst namelijk over de Grebbelinie waar de overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog te zien zijn. 

Koninklijke route

Iets ten noorden van Apeldoorn loopt een van de meest bijzondere fietsroutes van ons land. De Koninklijke route brengt je langs de mooiste kastelen, buitenplaatsen en landgoederen. Het zijn de mooiste plaatsen van het land om langs te fietsen. Neem gerust een kijkje bij bijvoorbeeld Paleis het Loo of ga wat drinken op een van de vele terrassen van Apeldoorn.