Wat moet je doen tijdens een rondreis Thailand

Velen dromen tegenwoordig van een rondreis Thailand, aangezien dit land de ultieme vakantiebestemming is als je op zoek bent naar ontspanning, avontuur, natuur, cultuur, historie en bruisend leven. Er valt zoveel te doen in Thailand, dat het verstandig is om de leukste bezienswaardigheden op te sommen zodat je niets vergeet. Als je meer te weten wilt komen wat je precies moet gaan doen tijdens een rondreis Thailand, lees dan eerst de tekst die hieronder volgt goed door.

Een rondreis Thailand inplannen

Als je een rondreis Thailand aan het overwegen bent met je vrienden of familie, dan kan je genieten van beeldschone palmstranden met wit zand, van mooie historische tempels en van de levendige en soms zelfs chaotische hoofdstad Bangkok waar je kennis maakt met de lokale keukens met de smaken van het land. Je kunt ook de exotische jungle in om de flora en fauna van Thailand van dichtbij te bewonderen.

Nationaal Park Khao Sok

Eén van de bezienswaardigheden die je echt niet mag missen tijdens een rondreis Thailand is het Nationaal Park Khao Sok, een groot beeldschoon tropisch regenwoud met rivieren die doorkruisen, kleurrijke bloemen en allerlei wilde dieren zoals gibbon apen, slangen en neushoornvogels. Vanuit het park kan je direct een boottocht boeken of een kano nemen en naar Cheow Lan meer gaan voor een duikje en voor wat avontuur.

De Phi Phi eilanden

De echte avonturier moet tijdens een rondreis Thailand zeker naar de Phi Phi eilanden in de Andaman Zee, waar de wereldberoemde film ‘The Beach’ is opgenomen. Hier tref je de mooiste witte stranden ter wereld met groene rotsen en exotische palmbomen met kokosnoten die voor het oprapen liggen. Ook hier kan je een tocht boeken met een longtailboot om de wateren om de eilanden ter zee te verkennen.

Ayutthaya verkennen

Bij het maken van een rondreis Thailand kan een bezoek aan de stad Ayutthaya zeker niet ontbreken, een ooit rijke stad waar honderden boeddhistische tempels waren die inmiddels is verwoest. De ruïnes zijn omringd door de groene jungle, die te voet te verkennen is middels een spannende wandeling samen met een gids die je alles over de lokale cultuur en historie vertelt.

Fietstocht door Bangkok

In de hoofdstad van Thailand, Bangkok, kan je verschillende leuke fietstochten boeken om de stad van dichtbij te verkennen. Bangkok is een zeer drukke stad met een chaotisch verkeer vol auto’s, bussen, scooters, taxi’s en tuktuks die van alle kanten vandaan komen. Met de fiets kom je echter makkelijk bij de Wat Phra Keaw tempels, de Chao Praya rivier en de welbekende bananenplantages van het land.

Thais nieuwjaar

Maak tijdens je rondreis in Thailand het Thais nieuwjaar mee. Dit bijzondere traditionele evenement wordt half april uitbundig in het land gevierd gedurende drie dagen met een groot feest.

Schildpadeiland Koh Tao

Geniet van het uitzicht op de prachtige witte stranden op het tropische Schildpadeiland Koh Tao. Je kunt in de zee snorkelen en duiken om de koraalriffen en de kleurrijke vissen te bewonderen.