Vakantietips in het noorden van Nederland

Het is weer vakantietijd! Dat betekent dat er veel mensen heerlijk op een andere plaats dan hun eigen huis van de vrije dagen gaan genieten. Sinds de pandemie gaan er steeds meer mensen op vakantie in Nederland, Dat is niet zo vreemd. Op vakantie gaan in eigen land heeft namelijk enorm veel verschillende voordelen! Zo kun je in je eigen land met iedereen praten, kun je gewoon de dagelijkse kost eten en het is over het algemeen een stuk goedkoper. Wil je weten wat je op vakantie in het noorden van Nederland allemaal kunt doen? Lees dan snel de onderstaande tips!

Tip 1: Varen

De eerste tip is om te gaan varen. Nederland is een echt waterland. Er zijn bijna geen andere landen die zoveel oppervlaktewater hebben als ons kleine kikkerlandje. Nederland en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is dus een enorm leuk idee om een dag te gaan varen! Een leuke plaats in het noorden is in Giethoorn. Rondvaart Zuideinde heeft een aantal leuke vaarroutes in het Venetie van het noorden. Wil je graag een boot huren Giethoorn? Klik dan snel op de link en huur je eigen bootje!

Tip 2: Steden

De tweede tip is om de steden te gaan bezoeken. Het noorden van Nederland heeft een aantal prachtige steden. Zo kun je in onder andere de provincies Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland genieten van prachtige, gezellige en grote steden. Ga gezellig een dagje shoppen, rondlopen of genieten van de gezelligheid van de stad. Iedere stad heeft veel te bieden. Maak daarom een bezoekje aan een grote stad!

Tip 2: Natuur

De laatste tip is om de natuur in te gaan. Het noorden van ons land heeft een totaal andere natuur dan bijvoorbeeld het zuiden of het westen. Het is enorm leuk om dit op de fiets of wandelend te ontdekken.