Toeristische hotspot: Turkije

Turkije is een toeristische hotspot en misschien wel de perfecte keuze om met het hele gezin van een vakantie te genieten. Het land staat in de top tien van meest toeristische bestemmingen in de wereld, tenminste op basis van het aantal toeristen en de inkomsten uit de sector. Turkije is bij veel toeristen geliefd als we de cijfers moeten geloven, maar toch kijkt ook een groot deel van de mensen met een scheef oog naar het populaire vakantie land. Dit is volkomen onterecht want Turkije is een bijzonder fraai land met uitermate vriendelijke bevolking, rijke historie en een prachtige natuur. Vraag je jezelf nu nog steeds af waarom Turkije misschien wel de perfecte keuze is voor een zonvakantie met het hele gezin? Hieronder lees je waarom Turkije door hartstikke veel toeristen juist wel aanboden wordt.

H41674234

Het paradijs voor zonaanbidders

 

Het unieke mediterrane klimaat en de prachtige natuur van Turkije zorgen er samen voor dat het maar liefst zes maanden zomer is in de zuidelijke delen van het land. Met name in Antalya en Bodrum is het zes maanden lang zon, zee en strand. Niet voor niets zijn dit de meest populaire toeristische bestemmingen van Turkije voor een ontspannen zonvakantie. De zandstranden zijn fantastisch evenals de heldere zee. De Egeïsche kust is enorm bijzonder en misschien wel de meest verbazingwekkende vakantiebestemming in Turkije. Een aanrader om de mooiste stranden van Turkije aan de Egeïsche Zee te bezichtigen is met Blue Voyage of Blue Cruising. Terwijl jezelf vanaf een jacht geniet van het heerlijke turquoise zeewater geniet wordt je om de haverklap afgezet bij de mooiste stranden. Dit is helemaal als je een zonaanbidder bent het absolute hoogtepunt van je zonvakantie naar Turkije. Turkije heeft heel veel mooie kiezel- en zandstranden. De stranden zijn  schoon, hebben kwalitatief goed zwemwater en dat zorgt allemaal voor een veilig strandplezier.

65139_134

Buitengewoon rijk aan geschiedenis

wist je dat Turkije de gastheer is van de meest archeologische bezienswaardigheden in de wereld? Vast niet, want anders was je er vast wel een keer op stedentrip of vakantie naar toe geweest om de rijke historie van Turkije met eigen ogen te aanschouwen. Anatolië is de geboorteplaats van heel veel beschavingen, legendes, belangrijke personages en rijke persoonlijkheden. Een van de oudste en bekendste bewoonde gebieden is Çatalhöyük, Konya die teruggaat tot 6500 voor Christus. Maar ook de historische stad Efeze behoort tot enkele van de talloze belangrijke bezienswaardigheden die Turkije heeft. Zelfs in de badplaatsen langs de Egeïsche Kust, Lycische Kust en de Turkse Riviera hebben enorm veel belangrijke bezienswaardigheden. De rijke historie van Turkije is vrijwel altijd binnen hand bereik gelegen.

L1E1290A88W400H200
Verbazingwekkende luxe resorts

 

Turkije heeft de meest verbazingwekkende luxe resorts in de wereld. Vooral langs de Turkse Riviera zijn de modernste en meest luxe accommodaties gelegen waar een ieder heerlijk ontspannen kan genieten van een welverdiende vakantie. De weelde en luxe in de resorts zijn waarschijnlijk ongeëvenaard, want naast de vele Nederlanders zijn ook de Russische toeristen neergestreken aan de Turkse Riviera. Door de hevige concurrentie tussen reisbureaus kun je al voor een prikkie in een luxe all inclusive resort verblijven. Heb je geen trek in de all inclusive formule dan kun je ook terecht in een boutique hotel waar je kunt verblijven zonder de soms storende all inclusive formule.

 

Wilt u meer informatie over de  Turkse Riviera? Open dan deze link: http://www.allinclusivevakantie.com/turkije/turkse-riviera