De ultieme gids voor een luxe vakantie in Zanzibar

Parelwitte zandstranden, turquoise gekleurd water, idyllische dorpjes, uitgesproken natuur en een luxe vanjewelste. Dat is hoe de meeste Nederlanders een luxe vakanties in hun dromen zien. Vooral het motto: niets moet, alles mag komt bij vrijwel iedere Nederlander meteen naar boven als ze denken aan een luxe vakantie. Een luxe vakantie is min of meer overal naar toe te boeken maar als we echt aan luxe denken dan gaan onze gedachtes al snel uit naar de Malediven, Curaçao of de Bahama’s. Maar wat denk je van de luxe vakantiebestemming Zanzibar?

tusan-beach-resort

Het paradijs dat veelal overgeslagen wordt

 

Zanzibar is een eiland dat gelegen is aan de oostkant van Afrika, het eiland maakt deel uit van Tanzania. Het oogverblindende eiland ligt op nog geen 20 minuten vliegen van de Tanzaniaanse hoofdstad Dar es Salaam. Zanzibar is een waar paradijs, met parelwitte zandstranden en wuivende palmen. Het eiland is uitermate geschikt voor een ontspannen zonvakantie in alle luxe die je jezelf maar kunt wensen. Naast een heerlijk ontspannen vakantie op één van de prachtige zandstranden, kun je op het eiland ook de rijke historie van het eiland aanschouwen. Bezoek de 17e eeuwse stad Stone Town en slenter door de smalle straatjes, bezichtig de vele monumenten en ontdek het pure Zanzibar. Het binnenland intrekken is absoluut een aanrader want hier tref je ontzettend veel kruiden aan zoals, kruidnagelbomen, henna en citroengras zijn maar een greep uit de verscheidenheid aan kruiden die er te vinden zijn.

riu-palace-oasis

Oase van rust in een bijzondere omgeving

 

Zanzibar wordt vaak overgeslagen als mensen praten over een luxe en veelzijdige vakantiebestemming. Het eiland is al heel lang een geliefde vakantiebestemming maar toch wordt het nog steeds door de meeste mensen vergeten. Zanzibar is een uitstekende vakantiebestemming voor iedereen die heerlijk ontspannen wil genieten in een bijzonder mooie omgeving. Veel toeristen die Zanzibar aan doen hebben voor dat ze gaan genieten van alle luxe eerst een safari gemaakt in Tanzania of Kenia. Daarna willen de meeste toeristen nog even heerlijk nagenieten op de prachtige witte zandstranden van Zanzibar. Op het eiland zelf is het niet mogelijk om groot wild te zien in de vrije natuur. Daarvoor moet je toch echt naar de genoemde landen.

 

Aan alle rust komt een eind

 

Het eiland is de laatste jaren sterk in ontwikkeling. Vooral buitenlandse investeerders zien Zanzibar als de ideale toeristische trekpleister voor luxe vakanties. Door de investeringen schieten de luxe resorts als paddenstoelen uit de grond en dat tegen het zere been van mensen die Zanzibar in hun hart hebben gesloten. Het eiland ondergaat een hevige verandering en veel mensen denken dat de charme van Zanzibar daardoor zal verdwijnen.

aladdin-beach-resort

Geniet van de ongerepte natuur en schoonheid nu het nog kan

 

Als je nu nog wilt genieten van de ongerepte natuur, de schoonheid van de parelwitte zandstranden en uitmuntende luxe dan kies je nu voor een luxe vakantie naar Zanzibar. Maak je dromen waar en boek een vakantie naar het eiland waar je jezelf in het paradijs waant. Vooral in het noorden en het oosten van het eiland zijn de paradijselijke witte zandstranden te vinden. Boek nu je droom en laat dromen werkelijkheid worden met een luxe vakantie naar Zanzibar.

Bron van dit artikel is de website: www.sunwijzer.nl