Een Kenia safari ondernemen? Zo doe je dat het best!  

Geweldig veel mensen dromen ervan om een Kenia safari te kunnen ondernemen. Voor Kenia geldt dat ze in de praktijk bestempeld kan worden als één van de meest veelzijdige en bovendien eigenlijk ook als één van de mooiste landen die er in Afrika terug te vinden zijn. Dat is niet in het minst het gevolg van de aanwezigheid van onder meer het Masai Mara natuurreservaat dat hier is terug te vinden. In ieder geval, ben jij ook iemand die graag een leuke safari wenst te ondernemen en wil je dat graag in Kenia doen? Dan doe je er zeker goed aan om de onderstaande informatie door te lezen. 

Een Kenia safari ondernemen naar het Masai Mara natuurreservaat 

Voor het overgrote merendeel van de mensen staat het ondernemen van een Kenia safari eigenlijk gelijk aan het ondernemen van een safari doorheen het Masai Mara natuurreservaat. Voor dit natuurpark geldt dat ze er bekend om staat ontzettend uitgestrekt te zijn. In het bijzonder wanneer je ervoor kiest om tijdens het droogseizoen naar deze omgeving af te reizen zal je tot de vaststelling komen dat je er kan genieten van heel prachtige vergezichten. Bovendien zal je eveneens zomaar de Big Five kunnen ontdekken. Eén van de belangrijkste redenen waarom ontzettend veel mensen er in de praktijk voor kiezen om een Kenia safari te ondernemen heeft uiteraard ook te maken met de Great Wildebeest Migration. Dit is een werkelijk uniek fenomeen welk er bekend om staat ongelofelijk indrukwekkend te zijn. Wil je deze graag ook zelf eens mee kunnen maken? Dan is dat alvast een prima reden om ervoor te kiezen om een safari te boeken naar deze bijzondere locatie.  

Waar rekening mee houden tijdens een Kenia safari? 

In het bijzonder wanneer je voor de eerste keer in je leven een Kenia safari mee gaat maken zal je, je mogelijks niet helemaal bewust zijn van de aandachtspunten waar je rekening mee zal willen houden. In principe is het natuurlijk zo dat een safari altijd goed wordt begeleid door één van de verschillende plaatselijke gidsen. Dit gezegd hebbende zijn er toch enkele fouten die mensen vaak blijken te maken. Wat dit betreft is het een goed idee om rekening te houden met de onderstaande tips: 

  1. Kies er bij voorkeur voor om geen rood te dragen, wit is de beste kleur;  
  1. Draag zo weinig mogelijk deodorant en draag bij voorkeur ook geen parfum; 
  1. Zorg ervoor dat je alle eventueel vereiste medicatie bij je hebt;  
  1. Een goede zonnebril is net als een hoedje geen overbodige luxe;  

Veel mensen vinden het vreemd dat ze tijdens een Kenia safari bij voorkeur geen parfum dragen, maar in de praktijk is hier niets vreemds aan. De zoete geur van parfum trekt immers insecten aan en dat wil je in de Afrikaanse wildernis uiteraard toch echt liever niet.  

Overnachten tijdens je safari? Altijd een geweldige keuze!  

Ga je overnachten tijdens jouw Kenia safari? Dat lijkt alvast een geweldige keuze (en dat is het ook). Dit gezegd hebbende moet je, je uiteraard wel steeds bewust blijven van de omgeving waarin je vertoeft. Omwille van deze reden is slapen onder een zogenaamde klamboe tijdens een Kenia reis zeer aan te raden.