Nederlandse makelaar Valencia

Nederlandse makelaar Valencia

Het oosten van Spanje: dé regio voor een eigen vakantiehuis

Al jarenlang is Spanje een van de meest populaire vakantielanden onder Nederlanders, maar ook onder bewoners van landen om Nederland heen. Spanje heeft nu eenmaal van alles te bieden. Met name op cultureel gebied maar zijn rijke geschiedenis en schitterende steden en dorpen, maar ook qua natuur. Geen wonder dat mensen die een eigen vakantiewoning willen kopen al snel aan Spanje denken. De huizenprijzen zijn daar ook nog eens relatief gunstig. Ja, ook in het geliefde oosten van het land, laten we zeggen in de regio rond de stad Valencia (Comunidad Valenciana). Als jij ook de stap wilt zetten in die omgeving een tweede huis te kopen, dan is het wel aan te bevelen een Nederlandse makelaar in Valencia in te zetten. Dat wil zeggen: een aankoopmakelaar die zowel Nederlands als Spaans spreekt en volledig op de hoogte is van de huizenmarkt en de geldende wetten. Dit maakt het voor jou een stuk makkelijker en je bereikt je doel nog sneller ook. Waarom de regio Valencia overigens zo populair is, dat lees je hieronder. 

Nederlandse makelaar Valencia

Het ideale klimaat van Oost-Spanje

De oostelijke kustregio’s van Spanje worden voor een belangrijk deel geliefkoosd om het feit dat het klimaat er zo ideaal is. Overwinteren kan hier bij uitstek, want ’s winters is het doorgaans zonnig en daalt de temperatuur zelden drastisch. En in de zomer wordt het weliswaar warm, maar bijna nooit zo warm als in de Spaanse binnenlanden. Een fijn en constant zeebriesje helpt hier natuurlijk ook bij. 

Andere pluspunten van Comunidad Valenciana

Comunidad Valenciana biedt uiteraard ten eerste de stad Valencia, qua inwoneraantal de derde stad van het land. Deze stad heeft een fantastische historische stadskern, maar ook bouwwerken die futuristisch aandoen én een enorm strand. In de omgeving tref je vooral badplaatsen, fraaie natuurgebieden aan en uitgestrekte zandstranden aan.