Met een camper toeren door Australië

Als je een tocht door Australië wilt maken kun je er voor kiezen dit met een camper te doen. Met een campervan in Australië heb je alle vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt en heb je toch altijd je eigen overnachtingsplek bij je. 

Maak de juiste keuze als je een camper zoekt

Een camper kun je reeds huren vanuit Nederland zodat je zeker weet dat je een vervoermiddel tot je beschikking hebt als je na een lange reis bent aangekomen op de plaats van bestemming. Kijk altijd goed naar de samenstelling van het reisgezelschap voordat je een camper kiest. Reis je bijvoorbeeld alleen met volwassenen die niet zoveel waarde aan luxe hechten dan kun je ook met een simpele uitvoering van een camper vooruit. Wil je meer luxe of zijn er kinderen bij, zorg er dan voor dat er in de camper zit wat nodig is. Reizen met een camper als er kinderen bij zijn is ideaal omdat ze dan niet iedere avond aan een ander bed in een vreemd hotel hoeven te wennen en gewoon in hun eigen bed kunnen slapen. 

2WD of 4WD? 

Als je de verharde weg niet gaat verlaten kun je kiezen voor het huren van een 2WD. Wil je dit wel doen dan heb je een 4WD nodig. Hiermee mag je op meer plekken komen en is dat ook mogelijk met het vervoermiddel. Een 4WD huren is duurder dan een 2WD maar je komt er mee op de meest afgelegen plekken die je anders niet zou zien.