Wat zijn de leukste evenementen in Nijmegen?

Nijmegen, een prachtige stad om te bezoeken. Maar wist je dat Nijmegen ook veel verschillende dingen heeft om te doen? In dit artikelen nemen we je mee in alle evenementen in Nijmegen. Van actief tot heerlijk ontspannen, jij kiest uiteindelijk welke evenementen in Nijmegen je bezoekt en welke stappen je zet. Laat je inspireren en maak kennis met Nijmegen, als prachtige en veelzijdige stad!

Over evenementen in Nijmegen

Allereerst wat over de historie van Nijmegen, om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen. Enkele duizenden jaren geleden werd Nijmegen gesticht. Als Bataafs centrum werd Nijmegen jarenlang geleid door het bestuur, waarna het tot het Frankische rijk ging behoren. In de tweede wereldoorlog werd helaas de stad beschadigd op allerlei punten, maar tegenwoordig is Nijmegen weer een prachtige en populaire stad. Met een inwoneraantal van rond de 180.000 inwoners, waaronder best wat studenten, is het een levendige stad. Tijd om de verschillende evenementen in het mooie Nijmegen eens te bekijken. Wij doen dat met behulp van intonijmegen.com, want wie weet er nou beter wat er te doen in qua evenementen in Nijmegen dan zij? Precies, niet veel bedrijven of mensen! Er zijn diverse categorieën als je op zoek gaat naar evenementen in Nijmegen, waaronder:

  • Muziek
  • Sportief
  • Theater
  • Kids

We nemen ze met je door, zodat je voldoende inspiratie hebt om verder te zoeken of wellicht alvast een evenement te bekijken en vervolgens in te plannen. Te beginnen met muziek, maar liefst 207 resultaten lachen je tegemoet. Van The Mary Wallopers tot aan Pip Millet, het is maar net wat je voorkeur heeft. En deze vinden één dag na elkaar plaats, dus kiezen hoef je eigenlijk helemaal niet. Roxeanne Hazes is op dit moment uitverkocht, maar wie weet komt ze nog terug en treedt ze weer op in Nijmegen. Kies je voor een sportieve tijd? Dan kun je ervoor kiezen om met de E-Chopper Tour mee te rijden. Je bekijkt het historische Nijmegen op een geheel unieke wijze, samen met je vrienden of collega’s bijvoorbeeld. Eindig bij een van de heerlijke restaurantjes of kies voor een kopje koffie in en mooi historisch café. Geen muziekliefhebber, maar houd je wel van theater? De Gliphoeve in de Stadsschouwburg is een goede optie. Voor de dans- en balletliefhebber is er op 29 en 30 november een prachtige sierlijke show te bewonderen. En wat heeft Nijmegen in petto voor de kids? Je kunt eigenlijk beter vragen, wat niet? Want kids kunnen immers mee met vele activiteiten die we net hebben genoemd. Maar om je kinderen even echt kind te laten zijn, komen er genoeg leuke evenementen in het kader van Sinterklaas aan, bijvoorbeeld. Voor de kleinste kinderen onder hen is er bijvoorbeeld Peuterpret, waar Tessa Zoutendijk en een gast optreden. Veel vermaak op het gebied van deze evenementen in Nijmegen dus! 

Welke evenementen in Nijmegen bezoek jij?

Mocht je nog niet genoeg hebben gelezen, nog niet weten welke evenementen je in Nijmegen wilt bezoeken of gewoon nog wat vragen hebben en meer willen lezen, dan kun je een bezoekje brengen aan intonijmegen.com.”>www.intonijmegen.com. Laat van je horen hoe je bezoek aan deze mooie stad was!