Rondreis door Oceanië

Rondreizen door de landen van Oceanië

Oceanië is een bonte verzameling van landen en archipels in de Grote

Oceaan. Het bekendste en grootste land van dit continent is Australië, waar je je maanden kunt vermaken. Ook Nieuw-Zeeland, de Fiji-eilanden, de Salomonseilanden en de Marshalleilanden zijn bij veel mensen bekend, maar het werelddeel telt talloze andere bekende en mindere bekende eilanden. Het toerisme is in de landen van Oceanië over het algemeen kleinschalig, mede daardoor zijn het fijne bestemmingen voor een ontspannen vakantie. Het prettige klimaat hebben de landen en eilanden gemeen, maar verder is het een gebied vol contrasten. Niet alleen tussen de landen, zoals Australië met zijn droge vlaktes en geroemde onderwaterwereld, maar ook tussen de eilanden afzonderlijk zijn er grote verschillen.

Australië en Nieuw Zeelandgoedkoperondreislogo

Deze twee landen worden door reizigers vaak gecombineerd in één reis. Australië is een gigantisch land en het is wijs vooraf goed te bekijken welke delen van het land je wilt bezoeken. Reisorganisaties kunnen je hierover adviseren. Je kunt er prima reizen met een camper of auto, maar uiteraard ook met een georganiseerde reis heengaan. De Great Barrier reef is een van de mooiste rifs ter wereld en een zeer populaire plaats voor onderwaterliefhebbers. In Australië mag je zeker de outback niet overslaan; honderden kilometers droog en rood landschap geven je het gevoel even alleen op de wereld te zijn. Gold Coast, Byron Bay en Bondi Beach zijn de meest bekende stranden van het land en geliefde plekken bij golfsurfers. Via de Great Ocean Road maak je een mooie roadtrip langs de stranden. Tijdens een rondreis ontdek je mooiste steden van het land. Bezoek in Sydney het legendarische Opera house, maar zeker ook Melbourne en het zonnige Perth om stille trips in de natuur af te wisselen met cultuur en levendigheid.

Fiji

De Fiji eilanden liggen in de Stille Zuidzee en worden gezien als een echt paradijs. De eilandengroep telt ruim 300 vulkanische eilanden en kent een verscheidenheid aan landschappen, koraalriffen en berggebieden. Op de eilanden vind je een ruim aanbod hotels en resorts met goede faciliteiten voor een ontspannen vakantie. De stranden zien er idyllisch uit met witte stranden en palmbomen en er worden dan ook veel huwelijksreizen naar de Fiji-eilanden geboekt.

Hawaï

Ook het tropische Hawaii hoort bij Oceanië. De vulkanische eilanden van Hawaï zijn begroeid met de meest prachtige bloemen en planten, maar kennen ook moerassen, regenwoud en hooggebergte. Maar het bekendst is Hawaï natuurlijk om zijn prachtige stranden. Het klimaat is er heerlijk warm met een koel zeebriesje. De zes eilanden, Big Island Hawaii, Oahu, Kauai, Maui, Molokai en Lanai, zijn allemaal verschillend van elkaar en het is daarom leuk van het ene naar het andere eiland te hoppen. Oahu is het hoofdeiland en ook het meest levendig. Overdag kun er je ontspannen op het bekende Waikiki Beach, terwijl je in het populaire Honolulu heerlijk kunt eten en winkelen. Met de auto rijd je makkelijk over de eilanden naar alle bezienswaardigheden. Een reis naar Hawaï is een goede keuze als je wilt ontspannen op een prachtig tropisch eiland.