camper financieren

Op reis met een camper of een caravan

kamperen is zeer populair. Ieder doet het op zijn of haar manier en er zijn natuurlijk verschillende reismogelijkheden om mee te gaan kamperen. Zo zijn er veel mensen die twijfelen tussen een camper financieren of een caravan. Het heeft beide een bed, een keuken en soms een toilet. Maar wat is dan het verschil?

camper financieren

 Op reis met de caravan

Wanneer je met de caravan reist neem je je huisje mee. Onderweg naar je bestemming rijd je iets langzamer en de reiskosten kunnen iets meer kosten omdat je vaker tankt of meer tol moet betalen. Eenmaal aangekomen op een camping kun je je gaan installeren. Een voortent, luifel, buitenkeuken of bijzet tentjes. Het grootste voordeel is dat je alles kunt laten staan en de omgeving met de auto kunt gaan verkennen. Ben jij nu een type die het na 2 dagen al gezien heeft op een camping? Dan kan het een beste klus zijn om alles weer in te pakken. Met een caravan slaap je altijd op betaalde campings. Het is niet toegestaan om wild te kamperen met een caravan.

 Op reis met de camper

Met de camper op reis gaat toch iets anders dan met de caravan. Je rijdt in je huisje die je altijd mee hebt. Je gaat eerst naar de supermarkt voordat je naar je slaapplaats rijdt. Want eenmaal op je slaapplek wil je niet de volgende dag weer moeten inpakken om boodschappen te gaan doen. Het grootste voordeel is dan je een stuk sneller kunt vertrekken. Ben jij meer van het rond trekken in plaats van drie weken op één plek staan, dan is een camper ideaal. Houd er wel rekening mee dat een camper geen auto is. Je rijdt dus ook met de camper naar jouw uitjes. Daar in tegen kun je wel op gratis camperplekken staan. Aan een strand of in de bergen. Daar zijn mensen met een caravan dan weer jaloers op.

 Prijsverschil

Er is wel degelijk prijsverschil. Dat is logisch. Een camper is een caravan en een auto in één. Tel een goede auto plus een caravan bij elkaar op en je zit zowat op hetzelfde budget. Heb je nu nog niet zoveel budget, camper financieren behoort tot de mogelijkheden.

End Of Article