La Oliva

La Oliva is een gemeente maar ook een dorp. Dit zorgt vaak voor verwarring bij mensen. La Oliva is een druk bezochte plaats voor mensen die er een dagje op uit gaan. Het dorp heeft meerdere bezienswaardigheden maar er is niet een die er echt uitspringt. De ligging van het dorp is geweldig, het dorp is omringt door vulkanische gebergte. Deze vulkanische gebergte hebben ieder een andere kleur en hoogte wat zorgt voor een prachtig plaatje.

 

Musea

La Oliva heeft verschillende musea. Het Graanmuseum wordt gezien als een van de meest interessantste musea. Je leert hier alles over de granen die daar verbouwd worden. Het Centro de Arte Canario is daar in tegen weer iets heel anders. Hier staat kunst in allerlei vormen centraal en mag je alleen in de tuin foto’s maken en niet binnen.

 

Bouwwerken

La Oliva heeft 2 prachtige bouwwerken die centraal in het dorp liggen. De kerk Iglesia Nuestra Señora  en het huis van de kolonels. De kerk heeft een opvallende buitenkant door de donkerbruine toren die afsteekt bij de lichte kleuren die je verder op de kerk ziet. Het huis van de kolonels is alleen al bijzonder door de ligging ervan. Beide het bezoeken waard. fuerteventura.nl