Een aanbevelenswaardige retraite van Serendipity Reizen

reizenEen aanbevelenswaardige retraite van Serendipity Reizen

Om heel eerlijk te zijn zit de dagelijkse praktijk me wel eens in de weg. Ik ben een schrijver in hart en nieren en ben helemaal in mijn element als ik de letters, die rondzoemen in mijn hoofd, op papier mag zetten – en het is maar moeilijk te accepteren dat ik mijn dagen op kantoor slijt, waar ik me weleens helemaal leeggezogen voel. Natuurlijk is het heel nuttig met een voet in die dagelijkse praktijk te blijven, je houdt er namelijk het contact met de wereld mee. Als het aan mij lag echter, besteedde ik veel meer tijd aan de wereld in mijn hoofd. Daarom was het ook zo’n zege om mee te gaan op retraite met de groep van Serendipity Reizen, die ik van harte kan aanbevelen aan de lezers van dit blog. Ik ontmoette er gelijkgestemde mensen die met dezelfde issues worstelen en van wie ik echt veel heb kunnen leren, er was een zeer positieve wederzijdse beïnvloeding gaande op de retraite. Ik heb er geleerd mijn geest nog meer open te stellen en makkelijker die kantoorbaan aan de kant te kunnen zetten, die dagelijkse gevoelens die me dwars zitten en mijn energie wegnemen te overstijgen. Het is belangrijk daar boven te staan omdat je zo je energie overhoudt voor de goede dingen. Ik heb mijn baan nou eenmaal nodig om rond te komen, zo realistisch moeten we wel blijven, maar ik heb zelf de keuze er ál mijn energie in te stoppen of om te zorgen dat er nog energie overblijft voor de dingen waar ik op mijn beurt echt weer energie van terugkrijg, en dat is creëren. De retraite heeft me dit inzicht echt gegeven en ik ben erg blij de stap te hebben genomen.