vakantie naar het buitenland

Belangrijke punten tijdens het boeken van een vakantie in Azië

Het is natuurlijk heerlijk om op vakantie naar het buitenland te gaan, en helemaal naar Azië! In Azië is voor elke reiziger wat te vinden, dus de kans is groot dat je daar werkelijk een magische tijd zal beleven. Echter, wat zijn nu belangrijke punten waar je op moet letten wanneer je een vakantie wilt boeken naar dit prachtige continent?

vakantie naar het buitenland

Waar wil je heen?

Buiten het feit dat Azië een prachtbestemming is, is het ook heel groot. Je kunt ervoor kiezen om naar één land te reizen, of om veel landen en steden te bezoeken. Echter is het wel de moeite waard om het rustig aan te doen en je te verdiepen in de cultuur van een enkel land en/of de plaatsen die je wilt bezoeken.

Bali, Indonesië en Hanoi, Vietnam, liggen bijvoorbeeld beide in Zuidoost-Azië, maar pas op: ze zijn zeven uur vliegen van elkaar verwijderd. Voordat je vluchten en accommodaties gaat boeken, is het verstandig om een kaart tevoorschijn te halen en landen/steden kiest die relatief dicht bij elkaar liggen of gemakkelijk bereikbaar zijn met directe vluchten of treinen.

Inentingen

Voordat je definitief op reis gaat, is het goed om te weten welke inentingen je nodig hebt. Het is over het algemeen een goed idee om tetanus- en tyfusvaccins te halen, maar de partij waarbij je de vakantie boekt of de GGD kunnen jou vertellen wat je precies nodig hebt. Zoek naast eventuele noodzakelijke inentingen ook een sterk muggenwerend middel, want knokkelkoorts en malaria wil je absoluut niet oplopen op jouw welverdiende vakantie.

Reisverzekering

Plan om een reisverzekering af te sluiten wanneer je op vakantie gaat naar het buitenland. Ook al ben je ingeënt, gezondheidsrisico’s in Azië blijven altijd bestaan. Een reis naar Azië zit namelijk vaak vol avontuur, zoals genieten van straatvoedsel, zip-lining, duiken, jungletochten, motorverhuur en nog veel meer. Het is een absolute aanrader om een reisverzekering af te sluiten!

Volgens de Rijksoverheid ben je niet alleen maar verzekerd voor zorg in Nederland wanneer je een Nederlandse zorgverzekering hebt, maar ben je ook verzekerd in het buitenland. Zij noemen dat “werelddekking”. Het is wel goed om te controleren wat jouw verzekering precies wel en niet dekt zodat je niet voor verrassingen komt te staan!